به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام حسین جوان آراسته، عضو هیات علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، شب گذشته در نشست علمی "بررسی ویژگی های رییس جمهور شایسته در ایران که عصر گذشته در موسسه حقوق عمومی اسلامی صراط مبین قم برگزار شد، با اشاره به شرایط قانونی کشور برای احراز پست خطیر ریاست جمهوری، گفت: اصل 115 قانون اساسی ایران هشت شرط برای ریاست جمهوری بیان کرده است.
وی افزود: اهمیت پست و جایگاه ریاست جمهوری باعث حساسیت بیش از حد قانون در خصوص شرایط فرد متنخب است و به همین جهت این وظایف و اختیارات برای وی در نظر گرفته شده است.
عضو هیات علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه عنوان کرد: شرایط ریاست جمهوری اسلامی کمی سخت گیرانه تر از بسیاری از کشورهای دنیاست و به دلیل جایگاهی که در آن ریاست قوه مجریه کشور در نظر گرفته شده است، این حساسیت ها لحاظ شده است.
حجت الاسلام جوان آراسته ادامه داد: توجیه این ویژگی ها و شرایط قانونی که همه آنها از نظر شورای نگهبان قانون اساس می گذرد با توجه به شرایط خاص کشور کاملا آسان و عقلی است و مطرح کردن بحث رجل سیاسی و مذهبی در این رابطه بیان شده است که بسیاری از شرایط در خصوص این رجل سیاسی و مذهبی باید صدق کند.
وی با اشاره به مفهوم شناسی کلمه رجل در عربی و اصطلاح فرهنگی و سیاسی آن، تصریح کرد: در عرف ادبیات رایج، رجل مذهبی یا سیاسی صرفا به مردم مذکر اطلاق نمی شود ولی هنوز در کشور ما زنی که چنین جایگاهی را داشته باشد و رجل سیاسی را بتوان به او نام نهاد تجربه نکرده ایم.
حجت الاسلام جوان آراسته با بیان این مطلب که مراد قانون گذار از اصطلاح رجل به معنی مرد بودن آن است، عنوان کرد: البته نباید از نظر دور داشت که این واژه در ارتباط با زنان مشکلاتی را نیز ممکن بود ایجاد کند، ولی در فرهنگ اسلامی شان بالایی برای زنان در نظر گرفته شده است و حضور آنان در عرصه هایی چون ریاست جمهوری را مورد پسند نمی داند.
وی با ذکر ای مطلب که چهره شاخص مذهبی و سیاسی بودن یکی از ویژگی های رجل بودن در عرصه سیاست است؛ عنوان کرد: این فرد باید سابقه روشنی در این عرصه داشته باشد و کارنامه او به روشنی این مساله را تایید کند؛ به هر حال در این زمینه نیز باید توجه داشت که هر فرد شاخص سیاسی، نمی تواند رجلی در حد احراز پست ریاست جمهوری باشد.
این استاد حوزه و دانشگاه، یادآورشد: رییس جمهوری حجم وسیعی از مشکلات و موانع را در پیش روی دارد و اگر توان بالایی در امور اجرایی نداشته باشد از این کار ناتوان خواهد بود و وی باید در کنار این توانایی دارای صفت امانتداری نیز باشد.